Kako izbrati pravi televizor, primeren za TV system, ki ga imamo na voljo doma

Nagradno vprašanje: Ali je bolje kupiti televizor preko spleta ali v trgovini?

Z velikim spletnim trgom , kjer je na voljo velika izbira, smo potrošniki lahko precej zmedeni. Ali je bolje kupiti na spletu ali si je bolje vzeti čas in obiskati trgovino in osebno preveriti izdelke? Vsako leto se vedno več ljudi odloča za nakup televizorjev na spletu in ne v trgovini. Medtem, ko še vedno obstajajo številne prednosti nakupa v trgovini, se zdi, da je nakup na spletu prednostna metoda. Elektronski svet ponuja prednosti in slabosti. Pravilen odgovor na vprašanje, kateri je pravi televizor, primeren za TV system, ki ga imamo na voljo in kje in na kak način se odločiti za nakup, ne obstaja.

televizor, primeren za TV system

Kako izbrati pravi televizor, primeren za TV system, ki ga imamo na voljo doma?

Kupiti televizor, primeren za TV system, ki ga imamo na voljo doma, v trgovini?

Anketa pravi….

V anketi enega izmed podjetij so objavljeni zanimivi rezultati in vpogled v to, kaj kupci kupujejo na spletu v primerjavi s trgovino. Kot rezultat pregledovanja 23.000 kupcev, večina dokazov kaže, da spletno nakupovanje ponuja veliko koristi, v primerjavi s nakupovanjem v trgovini. Vendar pa je prednost nakupa v trgovini, pod vplivom interakcije oči, zadovoljstvo, da lahko izdelek tudi otipajo in takoj odnesejo s seboj domov. Tu so pomembni dejavniki, ki vodijo rezultate:

Dejavniki, ki so vodili spletni nakup in odstotek anketiranih oseb, ki so se strinjali s sledečimi trditvami:

 • Boljše cene in večja možnost za večji prihranek denarja – 55%
 • Lažja in bolj dostopna trgovina – 28%
 • Boljša izbira – 26%
 • Hitrejši postopek nakupa – 25%
 • Boljše informacije o izdelku – 21%
 • Redno nakupovanje na isti spletni strani – 21%

Dejavniki, ki vodijo nakup v trgovini in odstotek anketiranih oseb, ki so se strinjali s sledečimi trditvami:

 • Pred nakupom je možen ogled in preizkus izdelka – 51%
 • Lažja in hitrejša komunikacija – 33%
 • Možnost vračila brez težav – 29%
 • Redno nakupovanje v tej trgovini – 28%
 • Možnost prihranka denar – 22%
Bitka pri metodah plačila

Vrste plačil

Za nakup na spletu boste najverjetneje potrebovali katero izmed kreditnih kartic (Visa (1), Master Card (2)), PayPal (3) ali podoben plačilni račun. To sicer pomeni, da boste morali čakati na dostavo vašega izdelka! Vendar pa se lahko, medtem, ko nakupujete in iščete najboljšo ponudbo na spletu, sprostite v udobju svojega doma.

Opraviti nakup v trgovini, če imate pripravljen denar, je zelo enostavno. Vse, kar morate storiti, je, da pridete do najbližje trgovine in izdelek lahko postane vaš v nekaj minutah. Vendar pa morate najprej najti dovolj časa za obisk trgovino. Kar pa je lahko precej težavno, če imate zaseden urnik.

Izbira izdelka in razpoložljivost

Brskanje po spletu za izdelek pomeni, da imate vse znamke in modele (katere koli blagovne znamke) na dosegu roke, ne da bi se sploh morali premakniti s kavča! Edina slabost je dejstvo, da ga pred nakupom ne morete preizkusiti. Če izbranega televizorja ne najdete v trgovini v bližini, kupite na spletu! Zraven so običajno navedene tudi ocene in podrobne specifikacije izdelka. Ko se odločite za nakup v trgovini, ste navadno omejeni na samo izdelke na iz zaloge, boste pa verjetno lahko testirali televizijo že pred nakupom. Izbira je lahko omejena tudi v bližnjih trgovinah.

Cene

Spletni trgovci imajo na splošno nekoliko nižje cene. Nižje cene lahko imajo predvsem zaradi manjših stroškov. V primerjavi s s trgovino, kjer je potrebno plačati najemnine in ostale stroške poslovanje ter zaposlene, ki se ukvarjajo s strankami.

Dostava

Dostava ima prednosti in slabosti. Pri nakupu preko spleta, je kupljen izdelek dostavljen do vaših vrat. Ponavadi za precej razumne stroške dostave ali celo brezplačno! Pri nakupu v trgovini pa je potrebno najti način, da bi svojo napravo lahko pripeljal domov ali pa je potrebno plačati dostavo.

Svetuje: Nevron.eu