Laser Tag

Še ne veš, kaj točno je Laser Tag? Potem je čas da ti predstavimo nekaj novega.

Laser Tag igra je pravzaprav zelo zabavna in hitra, ki jo običajno igramo v areni z laserskimi oznakami, z uporabo laserskih pištol in telovnika ali traku s senzorji. Laser Tag  se lahko igra tako zunaj kot tudi notri. Torej nas lahko obiščeš tudi v primeru slabega vremena. Pravzaprav gre poleg zabave tudi za športanje. Igra se v dveh ekipah po enako število igralcev, kar pa se lahko določi sproti.

 

Kakšna je oprema

Laser Tag se igra z uporabo ročnih pištol, ki oddajajo laser in infrardeči sledilnik signala. Vidni laser uporabljamo zgolj ko ciljamo in želimo nek učinek, infrardeči sledilnik pa pošilja informacijo vsakič, ko se laser sproži. Vsak igralec nosi tudi trak, na katerem so lovilci žarkov in v primeru ko si zadet začutiš vibriranje.

Kakšna so pravila pri Laser Tag-u

Pri pravilih igre, lahko pride do sprememb. Lahko imaš različno število življenj, o hitrosti streljanja in razdalji je tudi lahko odstopanje. Pomembno je seveda, da imaš medsebojno razdaljo ter da paziš da ciljaš zgolj nasprotnike.

Obstajajo nekatere bolj znane vrste iger, na primer »Ujemite zastavo« (cilj igralca je, da ukrade nasprotnikovo zastavo in jo vrne v svojo bazo ter jo zaščititi), »Zaščititi VIP« (kjer so skriti ter branijo življenje VIP osebe), “Capture the Base” (napadaš in osvajaš nasprotnikovo bazo, medtem ko braniš svojo osvojeno bazo) in tako naprej.

 

Razlika Laser Tag-a s Paintballom

Pri Paintballu se uporablja kroglice napolnjene z barvo, ki jih streljamo, kar pa zna biti boleče, če nismo primerno zaščiteni. Pri Laser Tagu pa ni popolnoma nič bolečin. Je tudi bolj čisto, saj infrardeči žarki nič ne obarvajo oblačil oziroma kože.

Laser Tag igra je popolnoma varna in je primerna za vse starosti. K nam lahko prideš že ko dopolniš 7 let, navzgor pa ni nobene omejitve. Pogosto nas obiščejo za rojstne dneve ali pa tudi kakšne fantovščine. Poskusi, zabava ti ne bo manjkala!