[PREDNOST LINKEDIN-A]

Na LinkedInu lahko zasijete med številnimi uspešnimi poslovneži in zgradite svojo osebno znamko, če le poznate nekaj uporabnih trikov in nasvetov. 

V tem krajšem blog zapisu vam bomo predstavili nekaj nasvetov, s katerimi boste izstopali in pritegnili pozornost kolegov, potencialnih delodajalcev in ostalih obiskovalcev tega družbenega omrežja.

prednost LinkedIn-a

prednost LinkedIn-a

Ampak najprej. Zakaj sploh na LinkedIn?

Prvo kot prvo.

Na tem družbenem omrežju imaš ekskluziven dostop do nekaterih ponudb za delovna mesta. To pomeni, da se na LinkedIn-u pojavljajo delovne pozicije, ki jih ne moreš najti nikjer drugje na spletu. Tudi uporabnik si lahko sam nastavi določene filtre glede delovnega mesta, npr. točen naziv, kraj dela, delovnik, status zaposlovanja (polni delovni čas, polovični delovni čas, praksa, prostovoljsko delo) itd.

Druga prednost LinkedIn-a.

Je to, da lahko preko njega, tako kot preko drugih družbenih omrežij, vzdržuješ kontakte. Bodisi s prijatelji iz gimnazije, bodisi s kolegi ali sodelavci. Je tudi odlična priložnost za širjenje svoje kontaktne mreže in spoznavanje potencialnih delodajalcev.

Tretja prednost LinkedIn-a.

Pa je, da imaš na voljo vir novic, ki je lahko personaliziran prav vsakemu posamezniku. To lahko dosežeš tako, da slediš osebam, ki objavljajo stvari, ki tebe zanimajo. Se včlaniš v podobne skupine, ki imajo enake interese tebi in tam sklepaš nova poznanstva. Posledično lahko na ta način spoznaš potencialne delodajalce in raziščeš njihovo podjetje.

Še zadnja prednost LinkedIn-a.

Pa je, da lahko gradiš na razvojo svoje osebne znamke in posledično svojega življenjepisa. Na enem mestu imaš namreč zbrane vse svoje informacije, dosežke, priznanja in pretekle izkušnje tako o delovnih pozicijah kot tudi prostovoljskih in drugih.

V kolikor bi se o LinkedIn-u dodatno izobrazili priporočamo obisk delavnice LinkedIn-a, kjer boste spoznali osnove tega poslovnega omrežja in se ga naučili obvladati.

LinkedIn je lahko vaš najboljši prijatelj, če ga le znate pravilno uporabljati in izkoristiti nasvete, ki smo vam jih podali v tem blog zapisu.