Trg IPTV set top box naprav (STB) v Evropi

Trg IPTV set top box naprav (STB) v Evropi je precej spodbudil uporabnike k prehodu na digitalne storitve.

Še vedno je “prizemna” televizija eden izmed glavnih virov televizijskih vsebin za gledalce na nekaterih večjih zahodnoevropskih trgih. Vključno s Francijo, Italijo, Španijo in Združenim kraljestvom. Skoraj 40 odstotkov televizijskih gledalcev, na teh trgih, še vedno uporablja “prizemne” storitve.

Selitev na popolnoma digitaliziran “ekosistem” dostave vsebin je dolgotrajen proces. Prvič, nacionalni regulativni organi v svojih pristojnostih napovedujejo datume zapadlosti analognih signalov, ko bo DTT (digitalna zemeljska televizija) nadomestila analogni “prizemni” prenos.

Trg IPTV set top box napravTrg IPTV set top box naprav

Stopnja sprejetja DTT , kjer je vodila Španija, ustvarjajo nov trg IPTV set top box naprav v Zahodni Evropi. To niso standardni STB, temveč hibridni sprejemniki, ki lahko sprejemajo več signalov in zagotavljajo dostop tudi do plačljivih vsebin. Tranzicija spodbuja rast teh hibridnih STB (*), rast pa je še posebej očitna v zahodni Evropi.

Ti hibridni STB podpirajo televizijske storitve iz dveh ali več storitvenih platform in začenjajo pridobivati ​​globalno priljubljenost. Operaterji IPTV (internetni protokol) v Evropi so še posebej zanimiv cilj za prodajalce, ki izdelujejo in kontrolirajo trg IPTV set top box naprav. Najbolj priljubljena različica doslej ponuja mešanico IPTV in DTT, ki jih telekomunikacijski operaterji v Evropi uporabljajo kot strategijo za ponudbo nizkocenovnih televizijskih storitev za potrošnike. Gre za uporabnike, ki se ne zanimajo za povezovanje plačljive televizije z drugimi storitvami.

Več: IPTV set top box solutions

Naraščajoča prisotnost STB je pomemben korak v razvoju digitalnega domačega ekosistema. Te naprave veljajo za glavno vstopno točko za televizijske storitve. Trg IPTV set top box naprav je presegel svojo zgodovinsko vlogo velike naprave, ki se nahaja pod televizijskim sprejemnikom, v manjšo napravo, ki lahko podpira bogat nabor aplikacij in storitev, vključno z interaktivnimi televizijskimi aplikacijami. Ponudniki storitev po svetu agresivno nadgrajujejo opremo za podporo tem vrstam naprednih digitalnih televizijskih storitev.

V Evropi se vedno več potrošnikov pridružuje zamisli o sprejemu večih storitev, ki jih omogoča ena sama škatla pod. Na ali v bližini televizijskega sprejemnika.