Hazard glasba

Hazard glasba


6.hazarddanes-2Skupina Hazard je delovala v letih od 1979 – 1983 in od leta 2010 – 2014 in so s pesmijo Vsak je sam leta 1980 dosegli tretje mesto na Slovenski popevki. Igrali so pop in rock glasbo, njihove pesmi so še sedaj popularne in prav gotovo vas popelje v čase bivše Jugoslavije, ko smo poslušali Marie, ne piši pesmi več, Rože za Elzo, Otroci pankertov, Tovariš Rock’n’roll in ostale njihove uspešnice. To je bil čas, ko so pesmi imele vsebino in ne samo ponavljajoče refrene. Večina besedil in glasbe skupine Hazard sta bila avtorja Tadej Hrušovar in Dušan Velkavrh.

Skupina Hazard je velik uspeh doživela z pesmijo Marie, ne piše pesmi več in Vsak je sam. Malo ploščo so izdali z obema festivalskima skladbama, plošča je postala velika uspešnica, če ste se  v tistih letih vrteli po Slovenskih diskotekah ali vaških veselicah, teh pesmi prav gotovo niste mogli zgešiti. Do onemoglosti smo navijali gramofon, plesali na te prelepe slovenske pesmi, zraven smo pokurili kar nekaj kalorij in prav gotovo nismo nosili naokoli toliko kilogramov, ki jih nosimo sedaj, ko na glasba ne požene več tako na noge in vse popularne tuje pesmi grede kar nekako mimo nas.

Prvi album skupine hazard se je imenoval Hazard Vol.1., prodan je bil v 200.000 primerkih, kar je bil za takrat velik uspeh. Hazard je bil prva slovenska skupina, ki je v bivši jugoslaviji prejela zlato polščo.

Skupina, ki je v bivši Jugoslaviji prejela zlato ploščo.

Leta 2010 se je skupina ponovno združila na velikem koncertu ob 30 letnici v Hali Tivoli in ponovno razprodala koncert. Nolstagija ob starih pesmih, na noge so spravili vso dvorano, staro, mlado, tudi tako mlado, ki se še rodili niso, ko je skupina Hazard začela ustvarjati. Ko zaslišite pesem Vsak je sam, ki jo uspešno priredila Alenka Godec, vstanite, zaplešite, naredite nekaj počepov in takoj se boste počutili bolje.