Untitled

Povečava prsi, medicinsko znana kot augmentacija dojk, je kirurški postopek, pri katerem se uporabljajo različne tehnike in materiali, da se doseže večja in bolj polna oblika prsi. Ta postopek se pogosto izvaja pri ženskah, ki želijo povečati velikost in obliko svojih dojk zaradi estetskih ali osebnih razlogov.

Delovanje postopka povečave prsi se lahko opiše v naslednjih korakih:

1. Načrtovanje: Pred operacijo se pacientka temeljito posvetuje s plastičnim kirurgom, da določi cilje, velikost in obliko, ki jo želi doseči. Kirurg bo ocenil tudi fizične značilnosti in preteklo zdravstveno zgodovino pacientke, da se določi najprimernejši pristop.

2. Izbira implantatov: Ena od glavnih odločitev pri povečavi prsi je izbira implantatov. Obstajajo silikonski in solinski implantati. Silikonski implantati so napolnjeni s silikonskim gelom, medtem ko so solinski implantati napolnjeni s sterilno slanico. Kirurg bo pomagal pacientki izbrati velikost, obliko in vrsto implantata, ki ustreza njenim željam in telesnim proporcijam.

3. Incizija: Kirurg naredi rez na predhodno načrtovanem mestu, običajno v gubi pod dojko, okoli areole (temnejši del okoli bradavice) ali v pazduhi. Velikost reza je odvisna od velikosti implantata in metode, ki se uporablja.

4. Umeščanje implantata: Kirurg previdno ustvari prostor za implantat bodisi pod žlezno tkivo dojke bodisi pod mišično plastjo prsnih mišic. To je odvisno od individualnih potreb in ciljev pacientke ter odločitve kirurga.

5. Vstavitev in oblikovanje implantata: Izbrani implantat se vstavi skozi incizijo in se pravilno namesti v ustrezno mesto. Kirurg bo nato preveril in oblikoval implantat, da doseže naravno in simetrično obliko.

6. Zapiranje reza: Po vstavitvi implantata se incizija zapre s šivi, ki so običajno pod kožo ali se raztopijo sami. Rezultat je čim manj vidna brazgotina.

7. Okrevanje in rezultati: Po operaciji pacientka potrebuje čas za okrevanje. Lahko se pojavijo oteklina in bolečina, vendar se običajno postopoma zmanjšujeta. Pacientke bodo morale nositi poseben medicinski nedrček, ki podpira dojke in spodbuja pravilno celjenje.

povečava prsi

Povečava prsi omogoča ženskam, da dosežejo večjo samozavest in zadovoljstvo s svojim telesom. Pomembno je, da se pacientke pred operacijo dobro posvetujejo s kvalificiranim plastičnim kirurgom, da določijo najboljši pristop in realistična pričakovanja glede rezultatov. Prav tako je treba upoštevati, da so implantati dolgoročna zaveza, saj je morda potrebno občasno vzdrževanje ali zamenjava.