Kako izbrati darilo za materinski dan?

Bliža se 25. marec, vsem dobro znan tudi kot materinski dan. To je dan, ko našim mamam izkažemo hvaležnost z darili, ki prebudijo mamina čustva. Darilo za materinski dan mora biti nekaj posebnega. Kaj kupiti mami za ta dan? Pred izbiro darila za materinski dan si preberite ta članek in hitro boste našli odgovor.

Upoštevajte mamino starost

 

Ko pride materinski dan, darila ponujajo pravzaprav vsi. A ni vsako darilo primerno za vsako mamo. Pri izbiri upoštevajte njeno starost. Darilo za materinski dan bo drugačno, če je vaša mama stara 45 ali 85 let. 

 

darilo-za-materinski-dan

Vsaka mama je unikatna, zato naj bo tudi darilo za materinski dan skrbno izbrano posebej za njo.

 

Je vaša mama že babica? Če ima vnuke, lahko v darilo vključite tudi kakšen ročno narejen izdelek od vnukov, risbico, fotografijo, ali kaj podobnega. Če je mama starejša, ji verjetno ne boste kupili karte za obisk Gardalanda. No, saj razumete, o čem govorimo. Darilo naj bo prilagojeno mamini starosti.

 

Darilo za materinski dan glede na interese

 

Če mami podarite darilo, ki je v skladu z njenimi interesi in hobiji, s tem ne morete zgrešiti. Če rada peče, ji kupite pripomočke za peko ali kuharsko knjigo. Če je športnica, ji podarite kakšen kos športne opreme. Če je zaprisežena bralka, bo najbrž vesela dobre knjige.

Pogosto se zgodi, da podarjamo darila, ki jih pravzaprav želimo sami. Zagotovo se vam je že zgodilo, da vam je recimo partner podaril kakšno bolj tehnično darilo, ki ga je potem uporabljal sam. 😅 A naj v primeru darila za materinski dan ne bo tako. Poiščite darilo, ki bo v prvi vrsti razveselilo mamo, vaš ego pa dajte v tem primeru na stran.

 

Določite znesek, ki ste ga pripravljeni odšteti

 

Izbira darila bo veliko lažja, če boste omejili znesek, ki ga želite za darilo odšteti. Darilo za materinski dan lahko stare 5 ali pa 5000 €. Nič ni narobe, če se odločite za nižji znesek. To ne pomeni, da vam mama ne pomeni dovolj ali da je nimate radi. Velikost darila se ne meri v ceni, ampak v tem, da je podarjeno z iskrenimi nameni.

Ko boste določili znesek, boste hitro videli, kaj lahko za ta denar dobite. Morda bo to le malenkost. Za 5 € boste težko kupili nov avto, lahko pa ji kupite dnevnik. In obratno. Če ste za darilo pripravljeni plačati več, se bo vaš nabor možnih daril spremenil.

 

Lepo darilo za materinski dan: Čas

 

To darilo je zastonj, a ga podarijo le redki. Čas je danes morda celo najpomembnejša valuta in najbolj dragoceno darilo, ki ga lahko nekomu damo. To si velja zapomniti, ko izbirate darilo za materinski dan.

Kdaj ste nazadnje z mamo preživeli ves dan? Kdaj ste nazadnje v miru skupaj z njo pojedli obrok, brez da bi se vam mudilo? Letos ji podarite vaš čas. Preživite ga lahko ob kakšni aktivnosti (hoja v hrib, obisk kina, večerja, masaža …) ali pa jo prosite, da vas končno nauči pripraviti tisto vašo najljubšo jed.

 

Večno darilo: Šopek rož

 

sopek-roz

Šopki rož polepšajo prostor in vplivajo na razpoloženje, kar dokazujejo številne raziskave.

 

 

Šopki rož so darilo za vse priložnosti. Šopek rož izraža ljubezen in naklonjenost in je drobna pozornost, ki pomeni ogromno. Je več kot šopek cvetja, saj rože dokazano vplivajo na razpoloženje ljudi.

Cena, velikost in izgled šopka je seveda odvisna od maminega okusa in vaših želja. Lahko ga naberete kar na bližnjem travniku, ali pa ga naročite na spletu.

 

DIY – darilo naredite sami

Darilo za materinski dan lahko naredite tudi sami. Če se odločite za to možnost, imate ogromno prostora za to, da darilo povsem prilagodite mami in njenemu okusu. Nekaj idej, če se odločite za lastno ustvarjanje darila: Lahko ji naredite album s fotografijami, okvir za slike, lahko ji kaj lepega sešijete, ali pa popravite kakšno nedelujočo stvar v njenem stanovanju.

Ne omejite se na popularna darila, ampak raje pomislite, česa bi bila vaša mam res vesela. Morda je to škatla njenih najljubših piškotov ali pa vaše iskreno pismo, v katerem ji zapišete, za kaj vse ste ji hvaležni.

Našteli smo vam nekaj izhodišč, ki vam pomagajo pri izbiri darila za materinski dan. Izvedeli ste tudi nekaj konkretnih idej, ki jih lahko po svoje kombinirate in prilagajate vaši mami. Ko pride materinski dan, darila niso vse. Največ šteje iskrena ljubezen, ki jo izkažete mami z vašimi dejanji – pa ne le enkrat letno, ampak skozi vse leto.