Kako varno opravimo pomladno razstrupljanje telesa?

razstrupljanje telesaRazstrupljanje telesa ima vse večji pomen v našem življenju. Naš organizem sicer premore svoje varovalne in razstrupljevalne mehanizme, ki jih ves čas uporablja. Če živimo zmerno in telo ne obremenjujemo s preveč strupi, potem ti varovalni procesi ves čas normalno potekajo. Proces zastrupljanja in razstrupljanja poteka istočasno in če vse deluje normalno, ne bi smeli imeti preveč težav.

Hiter način življenja pa naše telo pogosto pripelje do faze, ko se toksini kopičijo hitreje, kot jih je sposobno izločiti. V tem primeru moramo narediti čiščenje telesa, ki naj poteka v teh fazah. Mogoče je najbolj pomembna prva faza, kjer pripravimo prebavila na naporno razstrupljanje. V tej fazi telo potrebuje beljakovine, za kar je izredno priporočljiva in pomembna modro zelena alga spirulina.

Pomladno razstrupljanje telesa naj poteka v treh fazah

čiščenje jeterVarno in učinkovito razstrupljanje telesa naj poteka v treh fazah. Prva faza pomaga pripraviti prebavila, da bodo čim bolj učinkovito vsrkavala hranila. V tej fazi telo potrebuje kvalitetne in visoko prebavljive beljakovine. Strokovnjaki priporočajo uživanje jajc, mastnih rib, kalčkov semen, alge, zelenjave kuhane v sopari, sadje in različne začimbe.

Namen druge faze razstrupljanja je izločiti strupe iz črevesja, obnoviti sluznico črevesja in pospešiti prehod hrane skozi debelo črevo, limfni sistem, želodec in črevesje. Uživamo žita, zelenjavo, probiotične jogurte in razna semena.

Tretja faza razstrupljanja je namenjena čiščenju jeter in ledvic, ter končnemu izločanju strupenih snovi iz telesa. Uživamo sadje, hladno stiskana olja in zelišča za jetra, kot so pegasti badelj, regrat ali kurkuma. (1)

Spirulina za razstrupljanje telesa

Spirulina za razstrupljanje organizma, je primerna za uživanje v prvi fazi razstrupljanja, saj je takrat najbolj pomembno, da pomagamo prebavilom vsrkati hranila. S tem pomagamo tudi vranici in želodcu, hkrati pa nadziramo krvni sladkor. V prvi fazi strokovnjaki priporočajo uživanje beljakovin, to pomeni jajca, mastne ribe z omega 3 maščobami, zelenjavo, krompir, jagodičje in tudi alge.spirulina v prahu uporaba

Spirulina vsebuje kar 60% visoko prebavljivih beljakovin, poleg tega pa telo nahranimo z vitamini in minerali. V prvi fazi razstrupljanja je izredno pomembno, da organizem dobi dovolj hranil, za kar alga spirulina idealna. Vsebuje popolnoma uravnovešen spekter aminokislin, klorofil, ki prav tako deluje prečiščevalno in mnogo beta karotena, ter vitamina B12. (2)